Kuci imam dva kompa (jedan star i noviji koji je u mojoj sobi i treba mi za fakultet)
-Stariji ima windows xp sp2 i na njemu je modem za internet
-Nov ima windows xp sp2 i linux ubuntu 7.04 (neka fakultetska preradjena verzija sa instaliranim kompajlerom dibagerom i jos ponekim programima za programiranje: C, C++ ,Java ,Asembler, Colibry [valjada neki emulator za konkurentno programiranje - sad radimo]...)
Umrezavanje:
Sve sam lepo namestio su na oba kompa podignuti windows xp sp2, sve lepo radi ukljucujuci internet na oba kompa, vide se sve particije sto sam namestio na share, mislim da i igre rade (probao sam samo kantere)...
Problem je oko umrezavanja starijeg kompa dok je podignut windows xp sp2 i novog dok je na njemu podignut linux ubuntu 7.04. Ja sam uspeo da namestim da linux preko mreze ima internet ali ne mogu d namestim da mi vidi particije sa starog kompa koje su na share (pise nesto unreadable). Sve particije su NTFS i znam da linix sa njih moze samo da cita (ne moze da pise bez instaliranog nekog paketa). NTFS particije sa harda na kom je linux sve lepo vidi.
1. Jel zna neko da mi korak po korak objasni kako ovo da namestim?
2. Jel zna neko sta treba da se snimi da bi windows video linuksovu ext3 particiju?
3. I da, imam jedan predlog, da stavite Mala skola linux-a (kao sto je Mala skola windows-a) u njemu uvek ima problema